Kreditna kartica MasterCard Standard

Moj novac - moja kartica

Zašto da izaberete MasterCard Standard kreditnu karticu?

Navešćemo samo neke od prednosti:
 • Kupovina u zemlji i širom sveta na više od 32 miliona prodajnih mesta
 • Plaćanje na rate bez kamate u zemlji – kako u prodavnicama, tako i na internetu
 • Odloženo plaćanje do 45 dana bez kamate
 • U zavisnosti od iznosa, transakciju možete da podelite i na 12 mesečnih rata
 • Otplata na rate važi i kada podignete gotovinu

Podnesite zahtev

ONLINE ZAHTEV >

Olakšavamo Vam podnošenje zahteva za kartice Sberbanke. Izaberite željenu karticu i podnesite zahtev putem Interneta bez potrebe dolaska u ekspozituru. Potrebno je samo nekoliko minuta da popunite i posaljete Vas zahtev.

ONLINE ZAHTEV

Šta dobijam

 • Bezbedno plaćanje putem interneta pomoću MasterCard Secure Code-a
 • Kreditni limit u visini i do 5 mesečnih zarada *
 • Besplatna SMS obaveštenja za svaku izvršenu transakciju
 • Mogućnost izdavanja dodatnih kartica uz mesečnu naknadu od 100 dinara
 • Bez mesečne naknade za korišćenje kartice ukoliko se odlučite za jedan od paketa tekućih računa iz naše ponude. U suprotnom, mesečna naknada iznosi 199 dinara.

* Uz prenos primanja u Sberbank Srbija a.d. Beograd. Bez prenosa primanja, kreditni limit može biti do 2,5 mesečne zarade

Kako da plaćate na rate bez kamate

Kupovine u zemlji u vrednostima višim od 4.000 dinara, uključujući i podizanje gotovine**, možete podeliti na 3, 6 ili 12 mesečnih rata, i to kroz preporučeni program rata:

Na 3 mesečne rate za iznose od 4.000 do 7.999 dinara
Na 6 mesečnih rata za iznose od 8.000 do 17.999 dinara
Na 12 mesečnih rata za iznose preko 18.000 dinara


Pružamo Vam mogućnost i da sami definišete svoj program rata. Naši savetnici će Vam rado pomoći da u svakom trenutku, u skladu sa Vašim potrebama i mogućnostima, odaberete najbolji program rata za Vas.

Za kupovinu na rate naplaćuje se jednokratna provizija u visini od 5% iznosa transakcije, a minimalni iznos je 400 dinara. Provizija se naplaćuje uz prvu ratu.

Na sve transakcije u iznosima nižim od odabranog minimuma za otplatu na rate, kao i za rate koje ne izmirite u celosti, primenjivaće se revolving način otplate. Možete da izmirite minimalno 5% dospelih obaveza iz prethodnog meseca (min. 500 RSD), dok se ostatak duga prenosi na sledeći period i na njega se obračunava kamata. Ukoliko svoj mesečni dug izmirite u predviđ‘enom roku, imate mogućnost odloženog plaćanja do 45 dana bez kamate.

** Podizanje gotovine na bankomatima podleže naknadama u skladu sa tarifnikom banke.

Kontrolišite otplatu rata

 • Ugovoreni program rata možete promeniti u skladu sa potrebama tokom čitavog trajanja ugovora.
 • Kada za određenu transakciju želite da promenite dogovoreni program otplate na rate, jednostavno pozovite kontakt centar Sberbanke u toku tog istog dana, a najkasnije do 22 časova*** na broj: 19909**** ili 011/ 22 57 498 i rado ćemo vam izaći u susret.
 • Prva rata stiže na naplatu 15-og u narednom mesecu od dana izvršene transakcije, a naredne rate svakog sledećeg 15-og u mesecu. Ukoliko dospelu ratu ne izmirite u celosti, ona automatski prelazi na revolving otplatu. Na ovaj način, možete sami da definišete iznos otplate, u skladu sa trenutnim mogućnostima, i da tako smanjite mesečne troškove.
 • Ukoliko sve svoje dospele mesečne obaveze izmirite najkasnije do 15–og u narednom mesecu, neće se obračunavati kamata.

*** Radnim danima i subotom od 8h do 22h. Nedeljom od 9h do 19h. Praznicima nije moguće promeniti dogovoreni program otplate na rate.
**** Poziv će se tarifirati po ceni koja važi za pozive ka fiksnoj telefoniji u skladu sa cenovnikom konkretnog provajdera mobilne/ fiksne telefonije.

Kako dobiti MasterCard Standard kreditnu karticu?

Za izdavanje kreditne kartice potrebna su sledeća dokumenta:

 • Za zaposlene: 2 primerka overene administrativne zabrane
 • Za penzionere: penzioni ček/ čekovi za poslednji mesec i 2 primerka overene administrativne zabrane za penzionere
 • Ukoliko ste već korisnik Sberbank kreditne kartice, dovoljno je da samo dođete u filijalu i odaberete željeni program rata

Kako koristiti MasterCard Standard kreditnu karticu na internetu?

SAZNAJTE VIŠE >

Sberbank Srbija a.d. svojim korisnicima MasterCard Standard kartice omogućava bezbedno, brzo i jednostavno plaćanje na internetu uz korišćenje programa identifikacije MasterCard® SecureCode™.

Krađu ili gubitak kartica odmah prijavite na broj telefona 011/20 13 200, koji za Vas dežura 24 časa dnevno.