Press centar objava

Sberbank Srbija u 2014. nastavila trend uspešnog poslovanja

05.05.2015

 Sberbank Srbija je u 2014. nastavila trend uspešnog poslovanja, jačajući svoju poziciju na tržištu kroz unapređenje ponude i razvoj novih proizvoda i usluga. Ostvaren je profit u iznosu od 1,55 milijardi dinara. Plasman kredita uvećan je za 8% u odnosu na 2013. godinu i iznosi 77 milijardi dinara. Stečeno poverenje korisnika reflektuje se kroz rast broja klijenata za 12% i kroz rast baze depozita klijenata za 27% u odnosu na 2013. godinu.
"Postigli smo brojne poslovne uspehe u protekloj godini. Izdvajam izuzetan rezultat ostvaren tokom kampanje subvencionisanih kredita iz programa Vlade Republike Srbije, u kojoj je Sberbank Srbija plasirala 11,73 milijardi dinara i uzela ukupno tržišno učešće od 8,63%.
Ostvareni su odlični rezultati u trgovanju sa inostranim bankama i Sberbank Srbija se pozicionirala među prve tri banke koje pružaju ovu vrstu usluga.
Postali smo i suvlasnik najvećeg programa lojalnosti u regionu Super Kartice, a uspeh ove saradnje rezultirao je lansiranjem platne Super Kartice iz programa MasterCard.
Pored toga, u roku od samo 9 meseci svest o Sberbank brendu je uvećana 5 puta. ", izjavio je Valeriy Ovsyannikov, Predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija.
Na osnovu ankete sprovedene od strane AIESEC-a, u 2014. godini Sberbank Srbija zauzela je treće mesto kao najpoželjniji poslodavac u Srbiji, odnosno prvo mesto među bankama.
Sberbank Srbija nastoji da se pozicionira kao banka koja ima rešenja za sve potrebe privrede i stanovništva. Poslujemo u skladu sa konceptom društveno odgovornog poslovanja i doprinos se ogleda u kvalitetu usluga koje pružamo, razvoju zaposlenih i očuvanju životne sredine.
Kompletan finansijski izveštaj pogledajte na linku: /upload/Godisnji%20izvestaj%20o%20poslovanju%20za%202014.pdf
1 Izvor: Fond za razvoj Republike Srbije
2 Izvor: Financial Data Market Survey 2014, GFK