Press centar objava

Sberbank Srbija sa JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“ pokreće veliku akciju pošumljavanja

20.04.2021

Sberbank Srbija potpisala je danas u Beogradu ugovore o saradnji sa JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“, zahvaljujući kojima će na području planina Suvobor i Rudnik, teritoriji grada Beograda i u zaštićenom području nacionalnog parka „Fruška gora“, biti posađeno više od 20.000 sadnica drveća, što će dodatno doprineti unapređenju brige o šumama i životnoj sredini u našoj zemlji.

Potpisivanju ugovora danas je prisustvovala i Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine u Vladi Srbije, koja je tom prilikom pohvalila inicijativu Sberbank i poručila da je to dobar primer koji bi mogao da podstakne i druge društveno odgovorne kompanije da misle „zeleno“ i sprovode akcije koje za cilj imaju očuvanje životne sredine.

Akcije pošumljavanja koje će zajedno realizovati Sberbank, „Srbijašume“ i „Nacionalni park Fruška gora“ deo su ekološke i društveno odgovorne inicijative pokrenute u okviru projekta pod nazivom „SberZeleno – 1 email = 1 drvo“. Reč je o projektu u okviru kog je Sberbank Srbija pozvala svoje klijente da Banci ostave e-mail adresu i da ubuduće sva obaveštenja Sberbank dobijaju elektronskim putem, a ne u štampanoj formi. Tom prilikom, Sberbank se obavezala da će u ime svojih klijenata, za svaki prikupljeni e-mail posaditi po jedno drvo i time pružiti dodatni doprinos unapređenju brige o sredini u kojoj živimo.

- Tokom naše „SberZeleno – 1 email = 1 drvo“ akcije prikupili smo više od 20.000 e-mail adresa i saglasnosti, što samo potvrđuje da je izuzetno veliki broj naših klijenata prepoznao značaj ove inicijative. To nam je omogućilo da kao banka nastavimo sa daljom digitalizacijom svog poslovanja i promocijom novih kanala komunikacije, ali i da svi zajedno, uz podršku JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“, pokrenemo ovu veliku ekološku akciju. Ovom prilikom pozivamo i ostale klijente naše banke da nam se pridruže, da nam na strani www.sberbank.rs/sberzeleno ostave svoj e-mail, a naša banka će u okviru „SberZeleno“ akcije za svaku prikupljenu e-mail adresu posaditi po jednu sadnicu – istakla je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija na današnjem potpisivanju ugovora sa predstavnicima JP „Srbijašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“.

- Predstojeća saradnja sa Sberbank je za nas iz Nacionalnog parka Fruška gora svojevrsni nastavak akcije pošumljavanja, ali i znak prepoznavanja pravih vrednosti, kao i potrebe za udruživanjem i podrškom. Ovom prilikom izrazili bi iskrenu zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine na čelu sa ministarkom Irenom Vujović, kao i našim prijateljima i partnerima iz Sberbank Srbija na podršci u jačanju svesti javnosti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine – rekao je Peđa Vukolić, pomoćnik direktora JP „Nacionalni park Fruška gora“.