Sberbank kartice na Sberbank Online

 Vaše kartice su postale pametnije 


Prednosti:

Uvid u stanje na kartici

Pregled transakcija

Informacije o dospelim obavezama

Superkartica program - pregled ostvarenih bodova

Plaćanje računa sa partije kreditne kartice

Upravljanje dnevnim limitima i blokada/deblokada kartice


Sberbank kartice i digitalno bankarstvo

Iskoristite sve opcije i prednosti koje su vam na raspolaganju uz Sberbank online usluge mobilnog i elektronskog bankarstva:

 • Plaćajte račune direktno sa Vaše kreditne kartice nalogom ili skeniranjem QR koda
 • Pratite raspoloživo stanje, dospele obaveze, rezervacije i izvršene transakcije karticom
 • Pratite sakupljene bodove u okviru Super Kartica programa lojalnosti*

*Za korisnike Platne Super Kartice i Super Kartice Plus


Upravljanje dnevnim limitima platnih kartica

Imate mogućnost da na brz i jednostavan način izmenite dnevne limite za korišćenje Vaše debitne ili kreditne kartice, putem Sberbank mobilnog ili elektronskog bankarstva!

Možete odabrati dnevne limite sa različitim brojem i iznosom transakcija, prema kanalu korišćenja (POS/Internet transakcije ili bankomat)*. U glavnom meniju aplikacije odaberite opciju Kartice, pa potom u meniju Upravljanje dnevnim limitima (mbanking) ili Limiti (ebanking) izaberite jedan od tri ponuđena limita po kanalu. Nakon izmene limita neophodno je da snimite podešavanja kako bi bila primenjena. 

Putem ove opcije možete i privremeno blokirati svoju platnu karticu ukoliko iz bilo kog razloga posumnjate na mogućnost zloupotrebe kartice, a takođe u svakom trenutku možete izvršiti deblokadu kartice i odmah nastaviti korišćenje iste. 

Privremenu blokadu ili deblokadu kartice možete uraditi po kanalu korišćenja, uključivanjem i isključivanjem "check polja" ispred naziva kanala, ili na svim kanalima izmenom opcije u delu Privremena blokada kartice. U slučaju blokade/deblokade kartice takođe je neophodno snimiti podešavanja kako bi bila primenjena. 

* Dnevni limit za Internet transakcije i podizanje gotovine na bankomatu se ne odnosi na Sa nama na putu i Super Karticu Plus kreditne kartice. 

 


Plaćanje računa

Imate mogućnost da putem Smart mbanking ili Smart elektronskog bankarstva plaćate račune i vršite prenos na račune drugih osoba ili kompanija, direktno sa računa Platne Super Kartice, Mastercard Gold ili Mastercard Standard kreditne kartice.

Mesečni limit za ovu vrstu plaćanja iznosi 36,000 RSD i primenjuje se provizija u skladu sa tarifnikom Banke za elektronska plaćanja.

Informacije o karticama u svakom trenutku

 • Odobreni kreditni limit
 • Raspoloživo stanje
 • Stanje duga
 • Rok važenja kartice
 • Dospele obaveze
 • Rok za uplatu dospelih obaveza
 • Rezervacije
 • Transakcije izvršene karticom

 


Superkartica lojalti program

Korisnici Platne Super Kartice i Super Kartice Plus sada u svakom trenutku mogu imati uvid u ostvarene bodove u okviru Super Kartica programa lojalnosti.


Tutorijal: m Banking aktivacija i instalacija

 


Tutorijal: Plaćanje računa kreditnom karticom

 


I još...

Pored navedenih funkcionalnosti, dostupna vam je i mapa bankomata i ekspozitura banke, kursna lista, kao i druge funkcionalnosti u zavisnosti od paketa koji koristite .Kako do aplikacije

Ovu uslugu možete da korisite potpuno besplatno. Postanite korisnik u dva laka koraka:

Korak 1

Instalacija

Preuzmite Sberbank Online - mobilnu aplikaciju sa jednog od marketa, u zavisnosti od operativnog sistema uređaja koji koristite.

Linkovi:

Korak 2

Aktivacija

Postoji više načina da aktivirate Sberbank mobilnu aplikaciju, ali pre svega neophodno je da ste u Banci regostrovani za korišćenje:

 • Na bilo kojem Sberbank bankomatu ubacite Vašu Sberbank karticu, unesite PIN i odaberite opciju mBank aktivacija. Na broj telefona registrovan u sistemu dobićete SMS sa aktivacionim kodovima **

 • Pozovite 19909 i kolege će Vam potvrditi da li ste registrovani, ako jeste poslaće Vam aktivacione kodove, ako niste, uputiće Vas kako da se registrujete

Jednom kada imate aktivacione kodove, pokrenite aplikaciju, unesite aktivacione kodove na prvom ekranu, odaberite PIN za logovanje u aplikaciju na sledećem ekranu i prihvatite sve servise koje Vam aplikacija bude ponudila.

Čestitamo, uspešno ste pokrenuli aplikaciju. Ako Vam u bilo kojem trenutku bude potrebna pomoć, pozovite podršku na 19909.