Plaćanje računa skeniranjem bar koda

Plaćanje komunalnih i drugih režijskih računa na kasama Mercator S d.o.o.

Prednosti

Jednostavno plaćanje mesečnih računa VIP, Telekom i SBB

Usluga omogućena u preko 100 objekata Mercator, RODA i IDEA

Mogućnost elektornskog plaćanja putem Sberbank mobilne aplikacije

 

Opis usluge

Sberbank Srbija a.d. je sa svojim partnerom Mercator S d.o.o. prva na tržištu Srbije omogućila jedinstvenu uslugu plaćanja komunalnih i drugih režijskih računa sa odštampanim bar kodom, na kasama u prodajnim objektima Mercator S d.o.o.

Plaćajte račune kompanija SBB, VIP Mobile, MTS (Telekom Srbija), JKP Infostan, JKP Informatika, Telenor, EPS Snabdevanje, Orion telekom, Pošta NET, Ikom, dok obavljate svoje svakodnevne kupovine u Mercator, RODA i IDEA prodavnicama, radnim danom ili vikendom.

Iskoristite sve pogodnosti ove usluge i super povoljno platite račune na više od 100 lokacija širom Srbije. Naknada za plaćanje računa na kasama iznosi samo 50 dinara, fiksno po računu (bez obzira na iznos računa), a u skladu sa Tarifnikom Banke.

Kako da koristite uslugu plaćanja računa 2D bar kodom?

Usluga plaćanja računa na kasi je vrlo brza i jednostavna:

  • transakcija traje svega nekoliko sekundi
  • podaci se očitavaju direktno iz bar koda
  • platna transakcija se odmah izvršava preko Sberbank Srbija

Plaćanje se realizuje u platnom prometu na standardni način, kao i putem e-banking-a ili sa šaltera banaka ili pošte, u skladu sa sledećim planom izvršenja naloga:

Za plaćene račune u objektima Mercator S d.o.o. do 17:30 h - datum izvršenja naloga će biti isti radni dan*

Za plaćene račune u objektima Mercator S d.o.o. nakon 17:30 h - datum izvršenja naloga će biti sledeći radni dan*

* radni dan = ponedeljak - petak

Nakon izvršenog plaćanja, klijent na kasi dobija Potvrdu o izvršenoj transakciji koja sadrži sve elemente sa računa, datum prijema platnog naloga (plaćanja računa), ukupan iznos platne transakcije i iznos naknade ukoliko je predviđenja, kao i obavezan broj odobrenja odnosno referentni broj.

Ukoliko račun primate u elektronskoj formi, plaćanje se može izvršiti i očitavanjem bar koda sa ekrana mobilnog telefona (ukoliko elektronski račun sadrži bar kod).

U prvoj fazi, plaćanje računa je moguće samo gotovinom.


Korisne informacije

Gde možete da koristite uslugu plaćanja računa skeniranjem bar koda?

Počev od 03.02.2017. korisnici SBB-a, VIP Mobile-a i Telekoma Srbija, svoje račune mogu da plaćaju u objektima Mercator S (Mercator, RODA i IDEA prodavnice).
Sada je plaćanje računa omogućeno i korisnicima sledećih kompanija: JKP Infostan, JKP Informatika, Telenor, EPS Snabdevanje, Orion telekom, Pošta NET, Ikom.

Trenutno je usluga plaćanja omogućena na više od 200 lokacija, spisak objekata sa radnim vremenom svakog objekta možete naći ovde.

Do kraja 2017-e godine usluga će biti omogućena u svim objektima Mercator, RODA i IDEA.